Marktaandeel van WordPress

Wat is het marktaandeel van WordPress? En wie zijn de concurrenten?

WordPress is en blijft het meest gebruikte open source cms ter wereld. Ook wij kiezen voor de bouw van onze websites overtuigend voor WordPress. Maar wat is momenteel hun marktaandeel en wie zijn de huidige concurrenten?

Marktaandeel van 60%

Van origine is WordPress eigenlijk een blogplatform maar is ondertussen uitgegroeid tot een krachtig content management systeem (cms) waarmee elk type website gebouwd kan worden.

Volgens W3Techs heeft WordPress nu een wereldwijd marktaandeel van 60 procent binnen de open source content management systemen. Maar liefst 74,6 miljoen websites wereldwijd draaien op dit platform. 22 procent van de nieuwe websites die vandaag worden gelanceerd, worden gemaakt met WordPress.

Waarom wij kiezen voor WordPress kon je in een vorig blogartikel lezen. Het is vooral een erg gebruiksvriendelijk cms en stelt haar gebruikers in staat om zelf op eenvoudige wijze pagina’s aan te passen.

Wie zijn de concurrenten

Het op twee na grootste cms ter wereld, met een marktaandeel van 7 procent, is Joomla. Ook Joomla is een volwaardig cms dat vrijwel alle mogelijkheden te bieden heeft. Op een derde plaats vinden we Drupal met een marktaandeel van 5%. Drupal is meer bedoeld voor grote, complexe websites.

Welk CMS kies je best?

Uiteindelijk hebben alle cms systemen hun sterke en zwakke punten maar WordPress blinkt toch uit in gebruiksgemak en is volgens ons uitermate geschikt voor kleinere bedrijfswebsites.

Bedenk bij de keuze van een cms goed welke functionaliteiten noodzakelijk zijn voor jouw website en maak zo de beste keuze.
Vragen of opmerkingen over dit artikel? Aarzel niet ons te contacteren.