Onderhoud WordPress website

Verlies het onderhoud van je WordPress website niet uit het oog!

Het onderhoud van je WordPress website is erg belangrijk. WordPress als content management systeem is voortdurend in ontwikkeling en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je website veilig, snel en up-to-date is. Ook bij ons kan je terecht voor onderhoud en support.

Waarom WordPress updaten?

Het onderhoud van je WordPress website is één van de minder leuke kanten maar noodzakelijk. Doe je dit niet dan loop je het risico om vroeg of laat gehackt te worden.

Updates zorgen ervoor dat er nieuwe functionaliteiten aan je website worden toegevoegd, fouten (bugfixes) worden gerepareerd en veiligheidslekken worden opgelost.

Meer tips om je WordPress website veilig te houden kan je hier lezen.

WordPress website onderhoud

Naast het updaten van WordPress zelf moet ook je thema en alle plugins op regelmatige basis worden bijgewerkt. En zeker wanneer het een veiligheidsaanpassing betreft.
Bij het updaten kan er wel eens iets misgaan waardoor je website niet meer toegankelijk is maar meestal verloopt dit zonder grote problemen.

TIP: log regelmatig in op je website en check of er geen updates zijn.

Conclusie

Wil je zorgeloos van je WordPress website genieten? Dan is het toch wel nodig om je website regelmatig te updaten. Doe je dit niet? Dan loop je toch een groot risico dat er iets misgaat met je website.

Hulp nodig bij het onderhoud van je WordPress website? Doe een beroep op ons WordPress onderhoudspakket. Wij zorgen voor alle updates,  backups en de uptime/downtime van je website wordt steeds gemonitord.