Op 4 en 5 juni 2016 werd de eerste officiële WordCamp in België georganiseerd. LINKAZO was erbij!

WordCamp Antwerp ging door op de Karel de Grote Hogeschool, midden in het centrum van Antwerpen. Op dit tweedaags event kwam je alles te weten over WordPress. Wij kiezen voor al onze websites nog steeds overtuigend voor WordPress. Een kort verslag.

Het weekend werd georganiseerd door een enthousiaste groep van WordPress gebruikers. Op dit evenement voor webdesigners, webdevelopers en hostingbedrijven kon je een 20-tal presentaties volgen van nationale en internationale sprekers.

De onderwerpen gingen over webdesign, webontwikkeling, online marketing en ondernemen in het algemeen. Een leuke plek om te leren en te groeien op het gebied van WordPress.

WordCamp impressie

Boeiende sprekers

We volgden verschillende presentaties. Van het nut van het gebruik van een childtheme tot onderwerpen zoals caching en security.

Duidelijk werd ook dat men druk aan het werk is om steeds meer externe data- en softwaretools te koppelen aan WordPress. Denk maar aan een ERP- of CRM-systeem.

WordPress is populair

Door de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van het systeem is WordPress het populairste en snelst groeiende CMS. Maar liefst 25% van alle websites draait op WordPress.

De voordelen zijn legio: het CMS is open source (en dus gratis), makkelijk te installeren en honderden bedrijven werken aan de verdere ontwikkeling van het CMS.

WordCamp cupcakes

Geslaagde editie

Het was een sfeervol, inspirerend weekend vol interessante sessies en workshops. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie van WordCamp Antwerp! Meer info kan je op de officiële website van WordCamp Antwerp terugvinden.

Foto’s met dank aan COBA Photography.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Aarzel niet ons te contacteren.