Mobiele website of app

Mobiele website of app: wat is de beste keuze?

Beiden lijken op het eerste zicht sterk op elkaar maar toch zijn er heel wat verschillen. De keuze tussen een mobiele website of een app hangt af van meerdere factoren. Hoog tijd dus om na te denken over een goede mobiele ervaring.

Wat is het verschil?

Een mobiele website kan direct bekeken worden via de browser die standaard op de mobiele telefoon zit. Een app daarentegen is een stukje software die je eerst moet installeren vooraleer je de app kan gebruiken. Mobiele websites zijn ook eenvoudiger om te ontwikkelen.

Hoe maak ik een keuze?

BUDGET
Een app is meestal duurder dan een mobiele website. De inkomsten die kunnen gegenereerd worden met een app zijn dan weer een stuk hoger.

GEBRUIKSERVARING
We kunnen stellen dat de gebruikservaring van een app beter is dan een mobiele website gezien een app niet afhankelijk is van de techniek van de browser. Apps zijn interactiever en plezieriger in het gebruik dan mobiele websites.

SNELHEID
Ondanks dat een mobiele website meestal minder grafische elementen bevat dan een gewone website is een app sneller.

CONNECTIVITEIT
Een voordeel van een app is dat er geen verbinding moet zijn met het internet om te kunnen werken. Dit voordeel zal stilaan minder relevant worden gezien anno 2015 bijna iedereen altijd en overal online is.

Conclusie

De keuze tussen een app of een mobiele website hangt dus af van heel wat verschillende factoren. Wanneer er voornamelijk content wordt aangeboden, dan volstaat in de meeste gevallen een mobiele website.

Zijn er voor jouw doelgroep specifieke functionaliteiten nodig of is gebruikservaring een belangrijk onderdeel van uw merkbeleving, dan kan er beter voor een app gekozen worden.

 

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Aarzel niet ons te contacteren.