Meer bezoekers naar je website

Hoe meer traffic naar je website genereren? Een aantal concrete tips

Het doel van elke website is uiteraard om de verkoop en omzet te verhogen. Een mooie, gebruiksvriendelijke website hebben is helaas niet voldoende. Zorg dat mensen je website kunnen vinden. Hoe? Wij geven een aantal tips voor meer websiteverkeer.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Ga voor een duidelijke, korte en relevante domeinnaam die past bij je bedrijf. Kies ook gebruiksvriendelijke URL’s.

Zorg ervoor dat alle pagina’s unieke title tags en meta descriptions hebben. Voorzie ook elke pagina van een aantal keywords. Staan de woorden erin waarop je gevonden wilt worden in zoekmachines zoals Google?

Het aantal pagina’s speelt ook een rol. Hoe meer hoe beter. Daarnaast besteed je best voldoende aandacht aan het regelmatig updaten van de inhoud.

Online en offline adverteren

Adverteren blijft een uitstekende manier om bij uw doelgroep onder de aandacht te komen. Probeer zoveel mogelijk online en offline publiciteit te maken.

Online reclame maken kan via Google Adwords maar ook met Facebook zijn er uitgebreide advertentiemogelijkheden. Voorbeelden van offline adverteren zijn drukwerk, brochures, visitekaartjes, netwerken, enz…

Meestal is een combinatie van beiden de beste keuze.

Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief versturen is een handig middel om lezers naar uw website te laten doorklikken en zo de conversie te verhogen.

Zorg voor een persoonlijke aanspreking, boeiende content en plaats de nodige actieknoppen.

Blog

Plaats regelmatig interessante blogberichten en verhoog zo de vindbaarheid in zoekmachines. Gebruik ook hier voldoende relevante trefwoorden.

Blogberichten kunnen tevens gemakkelijk gedeeld worden op social media.

Social media

Ten slotte kunnen Facebook, LinkedIn en Twitter als communicatieplatformen veel traffic voor je website opleveren.

Deel interessante inhoud en niet enkel reclameberichten! Maak af en toe een link naar je website en zorg voor interactie met je doelgroep.

 

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Aarzel niet ons te contacteren.