Google Maps WordPress website

Google Maps kaart op je website? Onderneem voor 16 juli de nodige stappen.

Vanaf 16 juli 2018 moet je namelijk over een geldige Google API-sleutel beschikken. Heb je geen geldige sleutel? Dan zal de Google Maps kaart op je website niet correct meer worden getoond. Onderneem dus op tijd de nodige stappen om ervoor te zorgen dat de integratie blijft werken.

Wat gaat er exact veranderen?

Google kondigde in juni 2016 al aan dat het gebruik van hun diensten zonder geldige sleutel niet meer ondersteund zou worden. Deze sleutel zorgt voor de technische link tussen jouw platform en Google Maps. Om deze te bekomen, moet je een kredietkaart koppelen in het Google Maps Platform.

Zal mijn Google Maps kaart nog werken na 16 juli?

Google zelf laat weten dat pagina’s die beroep doen op een Google Maps kaart zonder geldige sleutel, zullen te maken krijgen met lage-resolutiekaarten, voorzien van het watermerk ‘Uitsluitend voor ontwikkelingsdoeleinden’. Neem spoedig de nodige maatregelen om geen enkele hinder of onderbreking te ondervinden op je website.

Google Maps wordt betalend

Met ingang van 16 juli wordt een nieuw pay-as-you-go betalingsplan van kracht voor Maps, Routes en Places. Google geeft je wel elke maand 200 dollar krediet om hun diensten te gebruiken. Voor de meeste websites is dit meer dan voldoende en is de kans klein dat je boven de limiet komt. Om je een idee te geven: 200 dollar is goed voor zo’n 100.000 laadacties van statische kaarten of 28.500 laadacties van dynamische kaarten. Meer info over de nieuwe prijzen kan je in deze prijstabel van Google terugvinden.

Creditcard koppelen en factureringsaccount inschakelen

Heb je reeds een Google Account? Dan kan je via deze link een factureringsaccount aanmaken en zo bekom je een geldige API-sleutel om deze te koppelen aan je website.

Hulp of bijkomend advies nodig?

Neem gerust contact op bij verdere vragen. We helpen je graag verder om de overgang op 16 juli vlot te regelen.