Goede hosting kiezen

Hoe kies je goede hosting voor je WordPress website?

Je hebt een domeinnaam gekozen en dus hoog tijd om een hosting provider te vinden voor jouw WordPress website. Het kiezen van een hostingbedrijf kan erg frustrerend zijn want het aanbod is groot. We helpen je op weg om een goede keuze te maken.

WordPress website hosting

Webhosting is het huren van een stukje ruimte, rekenkracht en geheugen op een server bij een provider. Een hostingbedrijf zorgt ervoor dat jouw website en e-mail continue bereikbaar zijn en voorzien de nodige updates om de snelheid en beveiliging te waarborgen.

Je kan kiezen voor ‘shared webhosting’, de meest voorkomende vorm van website hosting. Je deelt je website met andere klanten op dezelfde server. Voor kleine websites is dit meestal een goede keuze en betaalbaar.

Andere keuzes zijn ‘managed hosting’ (hosting provider zorgt voor alle updates) en ‘VPS hosting’ (eigen virtuele server).

WordPress hosting tips

  • UPTIME: hoe vaak is je website offline? Een garantie van minstens 99,9% uptime is echt wel het minimum.
  • BACKUPS: voorziet je hostingbedrijf automatische backups en hoe vaak? Gaat er iets mis met je website, dan kan je eenvoudig een backup terugzetten.
  • PHP: WordPress is gebouwd in PHP. Vraag na of je website gebruik maakt van de laatste PHP-versie. De meest recente versie is sneller en veiliger.
  • SSD (harde schijf): SSD hosting zorgt voor een betere performance van je website.
  • HTTP/2: dit protocol maakt dat je website veel sneller laadt. Ondertussen ondersteund door de meeste providers.
  • SSL (https): dankzij Let’s Encrypt is het mogelijk om HTTPS gratis te hebben op je website. Check of deze optie mogelijk is.
  • SUPPORT: is de helpdesk snel bereikbaar via chat of mail? Ook in het weekend?

Tot slot: goedkope hosting #slechtidee

Zoals reeds gezegd is het aanbod aan hosting providers ondertussen zeer uitgebreid maar kies voor goede, stabiele en snelle hosting.

En goedkope webhosting is in de meeste gevallen niet aan te raden. Jouw website is je business! Zorg er dus voor dat je geen klanten verliest door een website die niet snel genoeg is of geregeld offline gaat door slechte webhosting.

Hulp nodig bij het kiezen van hosting?

Als specialist in WordPress webdesign helpen we je graag verder. Neem gerust contact op.