Snelle WordPress website en SEO

Een snelle WordPress website en het belang voor zoekmachine optimalisatie (SEO)

Om een goede positie te behalen in Google is het essentieel dat je website snel laadt. Niet alleen voor zoekmachines is dit van belang, maar ook voor je bezoekers. Korte laadtijden bevorderen de gebruikerservaring en werken mee aan het succes van je website.

Snelheid als ranking factor

Voor Google is het duidelijk. Een website moet snel laden en geschikt zijn voor elk mobiel apparaat. Reeds in 2010 werd door Google al aangekondigd dat snelheid een onderdeel was geworden van het algoritme. Een snelle website geeft ook een goede eerste indruk aan bezoekers en laat zien dat het om een professionele, betrouwbare website gaat.

De snelheid van je website is dus een factor die in belangrijke mate meetelt om de positie te bepalen in de zoekmachines. Maar wat kan je zelf doen om je WordPress website sneller te maken?

Snelheid van je WordPress website

Er zijn enorm veel factoren van invloed op de snelheid, waarvan sommige factoren erg complex zijn. Maar we kunnen toch stellen dat onderstaande zaken meestal een grote invloed hebben en je website een stuk sneller maken:

GOEDE HOSTING

Zorg dat je een goede hosting provider kiest voor je website. Het kan aantrekkelijk zijn om voor de goedkoopste webhosting te kiezen maar dat heeft helaas vaak ook gevolgen voor de snelheid en performance van je WordPress website. Bespaar dus zeker niet op goede hosting.

CACHING

Met caching worden gegevens van de webpagina’s opgeslagen in een tijdelijk geheugen van je webserver en/of browser van de bezoekers. Hiermee wordt de laadtijd van de website aanzienlijk versneld. Voor WordPress zijn er verschillende populaire plugins die caching op je WordPress website mogelijk maken.

AFBEELDINGEN OPTIMALISEREN

Het is van ontzettend groot belang om de afbeeldingen van je website te optimaliseren. Zorg ervoor dat je afbeeldingen voldoende comprimeert, schaalt en geschikt maakt voor het web. We zien nog al te vaak dat afbeeldingen rechtstreeks van een spiegelreflexcamera op een website terechtkomen zonder enige optimalisatie.

Op zoek naar optimalisatie van je huidige WordPress website? Wij nemen het werk graag voor je uit handen. Aarzel niet ons te contacteren.