5 tips voor een veilige website

De beste security tips voor jouw website

Een belangrijk onderdeel van het beheer van je website is de beveiliging. Zorg daarom dat je website veilig is en zo minder kans maakt om gehackt te worden. Met een aantal basisregels kom je al een heel eind. In dit artikel lees je hoe.

1. sterk wachtwoord

Teveel mensen gebruiken nog steeds een te zwak wachtwoord zoals ‘wachtwoord’, ‘123456’ of de naam van een familielid die eenvoudig te kraken is. Maak een sterk wachtwoord door het combineren van letters, cijfers en symbolen.

Ook problemen om al uw wachtwoorden te onthouden? Een dienst als LastPass kan je hierbij helpen. Perfect om veilig al uw logins en wachtwoorden op een veilige plek te bewaren.

2. update je CMS

Het is erg belangrijk om steeds de nieuwste versie te installeren van de software die je voor jouw website gebruikt. Updates bevatten, naast nieuwe functionaliteiten, vaak belangrijke security fixes die meestal beveiligingsproblemen verhelpen.

Je website presteert na een update vaak ook beter dan met de oudere versie.

3. veilige webhosting

Het kiezen van een goede webhoster is van groot belang en heeft een grote invloed op de beveiliging van je website. Volgens onderzoek komt bijna de helft van alle WordPress hacks door een slechte hosting.

Vraag je provider wat hij allemaal doet om je website te beveiligen. Normaal gesproken geldt dat de duurdere hostingpakketten ook beter beveiligd zijn.

4. admin als gebruikersnaam

Geen goed idee. Dat weet namelijk iedereen en maakt het voor hackers erg makkelijk. De gebruikersnaam admin is hierdoor erg kwetsbaar omdat iedereen weet dat het een standaard gebruikersnaam is in WordPress. Vaak worden automatische tools gebruikt om de gebruikersnaam admin op te sporen.

Door een ander beheerdersaccount aan te maken, wordt het een stuk lastiger om ongeoorloofd op je website in te loggen. Delete alvast de gebruiker admin meteen als je WordPress geïnstalleerd hebt. Maak wel eerst een nieuwe gebruiker aan.

5. backup niet vergeten

Maak regelmatig backups. Dan kan je in geval van nood altijd terug naar een goedwerkende versie van jouw WordPress website.

Heb je zelf geen kennis of tijd om je website te onderhouden? Laat je het liever over aan een specialist? Met ons WordPress onderhoudscontract zorgen wij voor het waarborgen van de veiligheid, snelheid en stabiliteit van je website. Meer info? Aarzel niet ons te contacteren.